Eidsvoll 1814s U17 klare for NM Finalen, med Lillestrøm Starfighters på laget

At 1814s kommer til finalen i sluttspill, er ikke noen sensasjon. Klubben har siden start etablert seg på topp innen amerikansk fotball i Norge. Men denne gangen har de med seg 7 spillere med svarte hjelmer fra en klubb i Lillestrøm.

For sesongen 2018 har Eidsvoll 1814s og Lillestrøm Starfighters inngått sportslig samarbeid på flere nivåer. Dette samarbeidet innebærer at spillere på begge klubber kan spille på hverandres lag, avhengig av nivå, samt der hvor tilsvarende tilbud mangler i egen klubb. I tillegg har vi hatt utveksling av erfaring på trenernivå og noe administrativt. På seniornivå har bl.a. noen Starfighters-spillere fått prøve seg i Eliteserien, mens seniorlaget vårt har tatt imot spillere fra Eidsvoll som ønsket å spille på et lavere senior-nivå.

De som best har fått merke dette samarbeidet denne våren har utvilsomt vært U17. Starfighters junior har i flere år slitt i juniorseriene med knappest mulig lagbemanning mot mannsterke og rutinerte lag. Like fullt har Starfighters gjennom disse år bygget en liten kjerne av trofaste, dedikerte spillere som brenner for idretten og for klubben sin, klubben der de har kompiser de har kjempet sammen med på banen, og som skjønner at når du først har blitt hekta på amerikansk fotball er det ikke noe annet som gjelder.

Våre U17 spillere (14-17 år) har gjennom vinteren trent styrke og lag i Lillestrøm, samt egne posisjonstreninger lokalt. I tillegg har de gjennom sesongen trent (minimum) en dag i uken sammen med sine lagkamerater på Eidsvoll.

Og 1814s har tatt i mot dem med åpne armer, inkludert spillere og støtteapparat, både sportslig og sosialt. Ikke bare de av våre spillere som har spilt lenge og kjenner sporten, men også helt ferske Starfightere - som bare skulle sjekke om amerikansk fotball var like morsomt som det så ut - har fått en pang-start med utfordringer og tillit.

Det er derfor ekstra moro at dette samarbeidet nå blir kronet med NM-finale! Vi gleder oss både på vegne av og sammen med Eidsvoll 1814s, og takker for at våre spillere har fått være med på denne reisen - med sine svarte hjelmer!

Høsten 2018 satser vi på tilsvarende samarbeid på U19 og U15.

Finalen finner sted på kunstgresset ved Eidsvoll videregående skole, lørdag 23. juni, kl. 1600.

Foto: Henrik Strømstad

Samarbeidspartnere

 

 

 

 

 

Støtt oss!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift