Rutiner ved skade

Amerikansk fotball er en fysisk idrett og klubbens trenere har et stort fokus på å lære ut korrekte teknikker innenfor de fysiske aspektene av idretten, nettopp pga sikkerheten. Men som i alle idretter: ting kan skje!

Disse har vi rutiner for å håndtere, som beskrives nærmere her:

 

Ved klubbens hjemmekamper

Sanitetspersonell (medic) skal være synlig tilstede på alle kamper. LAFK bruker Skedsmo Røde Kors. De er ansvarlige for å bistå dersom det er behov for akutt medisinsk bistand på eller utenfor banen i forbindelse med arrangementet.

Medic kan be om bistand fra publikum, men det er kun ansvarlig medic som skal ringe ambulanse dersom det er behov for det.  

I støtteapparatet rundt laget vil det også være personer som har som oppgave å følge opp tilfelle skade, og tilkalle medic om nødvendig.

 

Ved trening

Dersom spiller blir skadd på trening, skal en trener/lagleder sørge for at foresatte blir kontaktet. Trenere vil også vurdere behov for å kjøre til legevakt eller tilkalle ambulanse.

Det hender at en skade ikke er synlig umiddelbart eller at spiller ikke sier fra om vondter under trening. Det er derfor viktig at foresatte er oppmerksomme dersom barn klager, spesielt i forhold til hode-/nakkesmerter etter trening.

Viktig! Gi beskjed til sportslig ansvarlig/trener dersom det kommer fram noe som ikke er fanget opp under trening. 

 

Forsikringer

Barn er inntil de fyller 13 år dekket av en skadeforsikring som NIF (Norges idrettsforbund) har tegnet hos Gjensidige. Denne gjelder alle barn som er medlem i et idrettslag i forbundet, eller deltar i aktivitet i regi av klubb eller forbund.

Mer informasjon på NIFs nettside, klikk her.

LAFK løser lisens for alle øvrige spillere, trenere, dommere og støttepersonell i klubben. Lisensen blir deretter fakturert den enkelte spiller. Lisens forutsetter betalt medlemskontingent.

Trykk her eller på logo for mer info om forsikringen og skadeskjema som spiller/foresatte er ansvarlig for å fylle ut. Sportslig ansvarlig skal kontaktes for nødvendige opplysninger på 93061645 (Patrick)

NAIF%20logo.JPG

 Utover dette er klubben forsikret gjennom Gjensidige forsikring

 

 

LB_Logo.jpg

Sponsorer

Sponsorer

Kalender

Desember
MTOTFLS
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112